Preskoči na vsebino

O mozaiku p. Marka Rupnika

PrezbiterijKer so obiski mozaika v Vrhpolju vse številčnejši, obveščamo, da je cerkev v Vrhpolju odprta vsak dan od 9:00 do 18:00. Maše so ob nedeljah ob 7:00 in 10:00, med tednom pa ob 17:30. Takrat je cerkev tudi osvetljena.

Kdor želi, da mu mozaik predstavimo, predvsem organizirane skupine, naj se predhodno najavi župniku Janezu Kržišniku na mob. 041 766 845.

Dobrodošli v Vrhpolju!

Kratka navodila za virtualni sprehod

(https://my.matterport.com/show/?m=H5T62KL3vAU)

Priporočamo, da najprej opravite vodeni sprehod s klikom na gumb "predvajaj" (trikotnik v krogcu v levem kotu). Samodejno predvajanje po slikah vas bo popeljalo čez celotno cerkev, kor z orglami, njihovo notranjost ter pogled izpod zvonov.

Nadaljujte po lastni želji po nadstropjih in pozicijah. Z miško kliknete poljubno v prostor, beli kolobarček označuje mesto kamore se boste premaknili s klikom. Če klik zadržite in miško pomikate levo, desno in gor, dol, se ozirate okrog. S koleščkom na miški lahko približujete in oddaljujete pogled. S klikom na info točko (kolobarček) se vam odprejo informacije o mozaiku v slovenskem in ostalih jezikih.Ko sem vam odpre zgibanka o mozaiku, lahko kliknete v kvadratek s puščico v desnem zgornjem kotu, ki vas popelje na večje okno, da lahko v miru preberete besedilo. Nazaj se vrnete z gumbom v brskalniku. Če se vam povezava na zgibanko ne odpre takoj, je dovolj, da večkrat kliknete ali samo približate kazalnik miške na barvni kolobarček in po nekaj sekundah bo povezava stekla. V desnem spodnjem kotu vam  skrajno desni gumb (pravokotnik) omogoča celozaslonski način gledanja.