Preskoči na vsebino


Binkoštna nedelja

Že drugo leto doživljamo zaradi pandemije izredne razmere, tudi na področju duhovnega življenja. Že drugo leto je bilo onemogočeno občestveno praznovanje velike noči. Sedaj se omejitve počasi sproščajo in z zaupanjem načrtujemo ponovno oživitev pastoralnega delovanja. Omejitve so še vedno prisotne in se jim moramo prilagajati: v cerkvi je dovoljena polovična zasedba sedišč ali do 50 vernikov oz. družin, oddaljenost 1,5 metra med seboj, nošenje mask in razkuževanje...

Ponovno imamo lahko bogoslužje tudi zunaj cerkve, petje pri bogoslužju, verouk v živo, duhovno oskrbo oskrbovancev v domovih... Spodbujam vas, da se ponovno vključite v redno obiskovanje bogoslužja. Razen za nedelje, prijavljanje za obisk sv. maše ni več potrebno.

»Stoletna« pandemija nas spodbuja k odkrivanju Božjega načrta v našem življenju, kaj nam hoče Bog ob tem sporočiti. Preveč smo se zanašali sami nase in izključevali smo Boga iz svojega življenja, kakor da ga ne potrebujemo. Izkušnja nemoči in ogroženosti našega življenja nas kliče k spreobrnjenju in globljemu zaupanju v Boga.

g. Janez